pátek 7. září 2012

Vydlážděno jest

Poslušně hlásím, že k dnešnímu dni byly kompletně dokončeny obklady na obou toaletách, stejně tak v koupelně. Včera dorazily chybějící mozaiky, ty se umístily na svá místa, doobložila se vana a máme hotovo. Stejně tak i dlažby jsou kompletní. V koupelně, dolním WC a většina ve vstupní chodbě se udělala již včera, zbyl pouze úzký proužek, aby se dalo odejít z domu a zamknout za sebou. Dnes se dělaly sokly, spárovalo se a dokončovaly dokončovačky, výsledkem je, že si můžu odškrtnout dovršení další etapy. (Tedy až na sokly kolem dveří, ty se ale musí udělat po jejich montáži.) Časový plán byl dodržen, v pondělí tudíž můžou přijít podlaháři..
Další události se staly už včera. Nejdůležitějším je nejspíš fakt, že se začala zdít opěrná zeď za domem. Zatím jsme u ztraceného bednění, které bude tvořit základ zdi, už nyní je ale patrný tvar a velikost budoucí terasy. Celková plocha by měla být cca 60 m2, plus zhruba dalších 15 m2 podesta. Prostoru by proto mělo být dost. Pokud půjde všechno podle plánu, budeme si terasy moct užívat už letos. Všechno opět záleží na rychlosti dodání dlažby od výrobce.
Včera nám na střeše také přibyla televizní anténa. Drží jí kovový stožár kotvený do podlahy na půdě a do krokve. Myslel jsem si, že bude větší, ale snad se jedná jenom o výsledek miniaturizace a technického pokroku a i s tímhle prckem budeme mít dostatečný signál. Stálo mě to opět trochu nervů, když mě montéři volali, že jsou televizní zásuvky udělané špatně, že je potřeba všechno předělat, protože jinak se ta anténa zapojit nedá a na televizi se koukat nebudeme. Po několika podobných zkušenostech z minula jsem zachoval takřka stoický klid, zavolal stavbyvedoucímu a po jeho setkání s montéry na stavbě a vysvětlení stavu věcí se situace otočila. Rozvody jsou udělané dobře, zapojit se to dá a fungovat to bude.
Po práci jsme se ve třech – já, stavbyvedoucí a zástupce dodavatele garážových vrat – sešli, abychom prodiskutovali technické detaily. Tedy upřímně, já tam byl spíš do počtu, ale důležité je, že se dohodlo kam a jak umístit nosníky na kování vrat, kde by měl být přívod elektrické energie a kam vyříznout jakou díru do sádrokartonu. Mohou tak pokračovat také práce na dvojgaráži, to znamená dokončení rozvodů, montáž sádrokartonů na strop a dodělání omítek. To by mělo být pro dnešek snad všechno.


V přízemí je dlažba položena klasicky...


... v podkroví na koso


Obraz lidstvo přenáší již od roku 1878


Práce na terase se teprve rozbíhají

Terasa bude mít nepravidelný tvar

Žádné komentáře: