pondělí 17. září 2012

Montáž kuchyně

Je osm hodin ráno a v podkroví se začíná kompletovat podlaha v chodbě, ložnici a rodičovské šatně. To ovšem nijak nebrání tomu, aby se o patro níž pracovalo na něčem jiném, podlahové krytiny tam byly položeny už po celé ploše. A tak na pozemek přijíždí dodávka skrývající naší novou kuchyňskou linku. Zatím se jedná o jednotlivé, zdánlivě k sobě nepatřící kusy. Dveřmi na terasu se nejdříve všechny odnesou dovnitř a většina z nich už zaujme pozici, v níž spočine spoustu následujících let. Zatím je to neuspořádané, tvar kuchyňské linky to však má.
A pak už se začíná montovat, přidělávat, vrtat a skládat. V pozdním odpoledni přijíždím na stavbu a zjišťuji, že montáž je zhruba v polovině. Linka už je pohromadě, první elektrospotřebič – myčka – je už vestavená. Všechny úchytky a také dvířka jsou přidělaná, ovšem zatím dost ledabyle a některá z nich jsou křivá. Chybí i spousta drátěného programu, výsuvů a brzd. Pracovní deska je na skříňkách jenom položená, část chybí úplně. Je to prostě zatím ve fázi výstavby, veškeré seřízení, dotažení a finální úpravy jsou naplánovány na zítra. Na zemi je připraven dřez, parapet a také horní skříňky. Už v této fázi je ale jasné, jak bude finální produkt vypadat, a myslím, že nebude vypadat špatně. Uvidíme zítra.
K večeru se dostavuje také truhlář. Přiváží dvojumyvadlo a obě umývátka na toalety spolu s nově vyrobenými skříňkami. Vše je zabalené v průhledné fólii. Odnášíme všechno dovnitř a distribuujeme do místností podle určení. K dodělání WC a koupelny už nám tedy nic nechybí. Domlouváme výrobu šaten, předsíně, spíží. Většina už je jasná s předchozích jednání, na místě ladíme detaily podle skutečné situace. Půjde-li všechno podle plánu, mělo by být všechno vyrobené a dodané do konce příštího týden. To bychom se chtěli stěhovat, tak abychom mohli vybalovat do hotového.

Ráno dorazilo něco, co připomínalo kuchyňskou linku

Odpoledne byly kontury o něco jasnější

Vybavení koupelny už dorazilo celé

Žádné komentáře: