středa 26. září 2012

Další krůčky

V minulých několika dnech a dnes byly provedeny další krůčky, na jejichž konci je naše přestěhování. Jedná se opravdu o malé části, v celku však nezanedbatelné. Už během víkendu jsme přestěhovali nábytek z dvojgaráže do domu. Menší část, o jejímž umístění bylo rozhodnuto už dříve, přišla do pracovny, ostatní věci, které doposud nemají určení, do nevyužívaného dětského pokoje v podkroví.
Řemeslníci připevnili skládací schody na půdu, nemusíme už tedy používat neoblíbený a neskladný starý žebřík. Ten byl nadobro vystěhován z domu, od nynějška budeme při cestě na půdu využívat tyto nové schody.
Dnes byly také dokončeny práce na rozvodech TV signálu. Anténa a rozvody na půdě byly udělány už dříve, dnes byly zprovozněny všechny přípojky a v technické místnosti nám přibyla na stěně nová krabice. V ní budou soustředěny nejen rozvody TV signálu, ale také internetu. Ten bude zapojený zítra. Ve čtvrtek by měli dorazit také montéři elektronického zabezpečovacího systému, zloději proto mají dnes v noci poslední šanci.
Ke konci se chýlí také práce na podlahách (hurá). Jsou hotové všechny povrchy a lišty kolem stěn, stejně tak lišty přechodové. Chybí pouze ty do dětských pokojů a boční lišta schodiště u třech stupňů. Plán dokončení je stanoven na tento pátek (i když je svátek). Fotky nahraji později, až bude hotovo kompletně.
Také instalatéři/topenáři se činili a hotová je dřezová baterie v kuchyni, připevněny jsou umývátka i se skříňkami v na obou WC a také dveře do sprchy. Chybí tedy už jen přimontovat boční skříňku v koupelně a hlavně zkompletovat topný systém v technické místnosti, abychom mohli topit a vyrábět teplou vodu na sprchování a koupání. Akumulační nádrž a ostatní komponenty podle posledních informací dorazí v pondělí. Podobné zprávy už ale byly několikrát změněny, neberu je proto jako jistou věc.
Také venku se pokračuje. Přední část dvojgaráže je v podstatě hotová, chybí dodělat designové a pohledové části. Pak samozřejmě odvézt veškerý nepořádek nashromážděný uvnitř a dokončit interiér. Práce na den, maximálně dva.
Za domem už je kompletně hotová opěrná zeď. Dokončeny byly také její stříšky, veškerá energie dělníků se nyní soustřeďuje na dlažbu. Dlaždice mizí z přepravních palet a nacházejí své místo na terase. Zatím se dočkala zhruba čtvrtina z nich, počasí se bohužel má zkazit, takže uvidíme, jak budou práce pokračovat. Tak, to by mělo být všechno, snad jsem na nic nezapomněl.

U schodiště se ladí každý detail

Sprchový kout je připraven k použití

Na půdu vede nový žebřík

Stříšky opěrných zdí hotové, dlažba v procesu

1 komentář:

deeny84 řekl(a)...

Vyvíjí se to moc pěkně, koupelna vypadá k světu :)