středa 19. září 2012

Interiérové dveře

Po dnešku je celý dům rozparcelovaný na jednotlivé místnosti a když budeme chtít, můžeme trucovat za zavřenými dveřmi. Dorazili totiž montéři a s nimi interiérové dveře, kterých je celkem třináct. Vzali s sebou také obložky, kliky a zámky a během jednoho dne dva zaměstnanci dodavatelské firmy vše namontovali na určená místa. Musím poznamenat, že všechno proběhlo v předem naplánovaném termínu, během plánované doby a naprosto bez problémů. Připočtu-li k tomu dřívější ochotu poradit vyřešit, přijet, jasnou komunikaci a dodržování předem dohodnutých ujednání, máme dnes už téměř nevídanou situaci. Z vlastní zkušenosti vím, o čem mluvím, mohu proto všem firmu Boulit jen a jen doporučit.
Rovněž při výběru interiérových dveří jsme šli cestou střídmých tvarů a jednoduchosti, neboť v jednoduchosti je – jak známo – krása. Dveře jsou tudíž plné, bez jakýchkoliv prolisů, drážek, či lišt. Tedy až na dveře do obývacího pokoje, které jsou z důvodu osvětlení vstupní chodby z velké části prosklené. Všechny dveře mají v celém domě stejnou barvu. Tedy až na ty do spíže, aby ladily ke kuchyni. Také nikde nejsou žádné zámky (v budoucnu se však dají v případě nutnosti domontovat), aby nebyla plocha dveří narušena. Tedy až na toalety a koupelnu, kde mají své uplatnění. Kliky jsou, stejně jako dveře, v celém domě totožné. Tedy až na dveře posuvné, které kliky nemají. Nějaké výjimky se tudíž najdou, v našem případě ovšem opravdu potvrzují pravidlo.
Montéři dveří však dnes nabyli na stavbě sami. Společnost jim dělali instalatéři, kteří přijeli udělat kus své práce. Přidělali vodovodní baterii na dřezu v kuchyni, jednu spolu s podhlavníkem také k vaně v koupelně. Na obou WC připevnili toalety a tlačítka splachovadel. Ještě však stále chybí namontovat pár zařizovacích předmětů v koupelně a také důležitá práce na systému topení v technické místnosti, určitě zde proto nebyli naposledy.

Dveře posuvné vs. dveře standardní

Někde chce být člověk sám

Další důležitá součást domu je dokončena

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Chválím výběr barvy, podobnou máme doma a nemůžeme si ji vynachválit. U nás je jen ten rozdíl, že interiérové dveře máme všechny s výplní a dýhovanými dekory.