čtvrtek 13. září 2012

Týden podlah – den třetí a čtvrtý

Rychlé tempo prací prvních dvou dní včera a dnes vystřídalo znatelné uvolnění. I přes toto zpomalení však i nadále zůstává v platnosti termín dokončení tento týden, řemeslníci přijdou také v sobotu. Během středy a čtvrtka se dodělalo pouze obložení schodišťových stupňů, ostatní práce stála. Nutno ovšem dodat, že finalizace schodů je podmínkou pro pokračování podlah v podkroví. Dřevěná podlaha byla na beton lepena PUR pěnou, která zároveň plnila vyrovnávací funkci v případě, že nebyly schody zcela rovné. Přestože jsou nyní ještě stále viditelné veškeré nerovnosti, které se samozřejmě po instalaci boční lišty schovají, spojení tmavé krytiny a nerezového zábradlí vypadá skvěle už teď.
Venku před domem zatím tvrdne beton v přední části dvojgaráže, což není vidět. Takže k největšímu viditelnému postupu na stavbě došlo za domem. Zde byly v rámci opěrné zdi dodělány schody na podestu v západní části. Zatím byly jenom vymodelovány z tvárnic, obloženy budou stejnou dlažbou jako terasa. Ta by měla podle posledních informací dorazit příští týden.
Dnes se na pozemku uskutečnila také jedna z posledních schůzek tripartity, jak označuji setkání investor – stavbyvedoucí – stavební dozor. Běžíme už v cílové rovince, proto nepočítám s více než dvěma schůzkami v budoucnosti. Probrali jsme, co se událo, co se uděje, co by se mělo udát a jak by se to mělo udát. Stavební dozor odjížděl spokojený, takže jsem odjížděl spokojený i já.
Nebo jsem tak alespoň odjíždět chtěl. Jenže mě napadlo zkontrolovat dnes dovezené elektrospotřebiče, zejména jestli dorazilo to, co jsem si objednal. Úspěšnost byla 80 % – z pěti přístrojů dorazil jeden jiný, bohužel zrovna varná deska, kterou nutně potřebujeme na pondělí, kdy přijedou montovat kuchyňskou linku. Pro ni je totiž potřeba vyříznout otvor do pracovní desky dle skutečných rozměrů, tudíž musí být fyzicky na místě. A tak začal kolotoč telefonátů já – prodejna, prodejna – dopravce, prodejna – sklad a spousta dalších. Výsledek se dozvím až zítra. Jisté je, že požadovaná varná deska je prokazatelně v Praze, ve skladu vzdáleném 15 km od centrálního skladu mého dodavatele. Dokonce jede i dodávka zboží z Prahy na prodejnu do Ústí nad Labem. Jenže – všechno je dokončené, až když je to papírově vyřízené. A protože se nestačí vyřídit dodací list, faktura, či co, varná deska nejspíš nedorazí... Ach jo.

Zepředu schodiště vypadá pěkně...

... z boku už je to horší

Na schodech se pracuje i za domem

Žádné komentáře: