úterý 18. září 2012

Hrnečku, vař!

Dnešek byl takový dokončovací den. Za prvé byla dokončena montáž kuchyňské linky. Konkrétně to znamená, že bylo dokončeno to, co se včera začalo, tedy připevňování dvířek a drátěného programu. K tomu se zabudovala (správná) varná deska, dřez, na stěnu se přidělaly horní skříňky a digestoř, dokončila se pracovní deska, sokl a upravily některé nedostatky, na které jsem montéry upozornil. Chybí už jenom zabudovat troubu, ta ovšem dorazí neznámo kdy. Instalatéři zítra namontují vodovodní baterii, elektrikáři někdy dodělají elektrické zásuvky a světlo, přestěhuje se lednice a bude opravdu hotovo. Nemůžu tudíž napsat, že bychom měli linku zcela kompletní, pohybujeme se někde v cílové rovince.
Za druhé se zkompletovaly podlahové krytiny. Protože zítra dorazí montéři s interiérovými dveřmi, bylo bezpodmínečně nutné dokončit podlahy v podkroví. To se nakonec podařilo. Přestože nebyl dodržen původní termín montáže, tedy minulý týden, resp. neděle, nijak to nevadí, protože nebyly ohroženy navazující práce. Po montáži interiérových dveří se podlaháři ještě vrátí, aby dodělali lišty a opravili některé nedostatky. To je práce na maximálně jeden den.
V obou případech jsem s výsledkem spokojený a myslím, že se výběr i realizace povedla. Všechno spolu ladí a vzájemně se doplňuje. Zároveň jsme se snažili vybírat střízlivě, takže se to snad jen tak neokouká a vydrží několik módních vln. Uvidíme.
Závěrem ještě musím zmínit, že dorazila dlažba na terasu. V současnosti se pracuje na odvodnění prostoru terasy, vykopaly se spáry, do kterých bude položeno potrubí. Dlažba bude vyspádována tak, aby veškerá voda stékala do dvou odvodňovacích kanálků a drenážní trubkou pak dál podél domu pryč. Za domem se tedy práce chýlí ke konci, počasí bohužel v posledních dnech už není tak pěkné, takže si nejspíš terasy letos už moc neužijeme. Hlavně aby sloužila v budoucnu.

Tak tady budou vznikat všechny ty mňamky

Tedy až dorazí trouba...

Podlahy už jsou kompletní v celém domě

Lišty celkový dojem ještě doladí

Žádné komentáře: