pátek 31. srpna 2012

Stěhování piana – fáze první

V bytě zůstal poslední, zato ovšem nejtěžší kousek nábytku – piano. Díky váze zhruba 300 kg se mu žádná jiná věc k odstěhování nemohla rovnat a kvůli této váze bylo jeho stěhování zároveň trochu logistický oříšek. Podle smlouvy muselo dojít k akci do konce srpna, cílem bylo posadit ho přímo na finální místo v obývacím prostoru pod schodištěm. Snažil jsem se proto ošetřit všechna možná úskalí, plánovaly se práce tak, aby bylo na stěhování všechno připraveno, zejména aby bylo vymalováno a hotové podlahy. Bohužel osud tomu chtěl, že nakonec bylo všechno jinak.
Hlavním problémem se stalo pozdní dodání obkladů a dlažeb. Prostě jsme si vybrali takový typ, který nebyl na skladě a musel se nejdříve vyrobit. Došlo tak ke zpoždění a bylo čím dál tím víc jasnější, že podlahy hotové nebudou. Musel jsem proto udělat první změnu v plánu: piano se nepostaví pod schodiště, ale odnese se do domu a dočasně bude na hotové dlažbě v kuchyni. Obstarali jsme všechno potřebné, tedy stěhovací popruhy, automobil i silné muže. Vyspárovala se dlažba, včera jsem připravil hlavní vstup do domu z terasy, odházel štěrk, připravil palety... Všechno bylo dokonale nachystané, ale ouvej – začalo pršet. A to se nám stalo osudným.
Dnes jsme se ve čtyři hodiny odpoledne sešli u kámoše v práci a společně jeli naším autem na místo činu. Vysadili jsme vchodové dveře do bytu, aby se zvětšil manévrovací prostor a pak už se šlo na věc. Jedno schodiště, druhé a nakonec poslední. Piano jsme postavili mezi dveře do domu pod střechu a za chvíli přijela dodávka. Řidič nacouval co nejblíže ke vchodu, piano se přesunulo do nákladového prostoru a hurá do Velkého Března. Já naším autem, ostatní v dodávce drželi hudební nástroj ve svislé poloze. Všechno klapalo jako po drátku. Bohužel celý den neustále pršelo, a tak byla zem značně promoklá a nebylo možné s dodávkou nacouvat až na terasu.
Veškerá včerejší příprava tak přišla vniveč, v bahně se holt do kopce jet nedá. Piano jsme proto složili ve dvojgaráži, kde bude až do doby, než ho budeme opravdu moci nastěhovat na jeho konečné místo. Budeme se muset sejít ještě jednou a navíc piano tahat do kopce. Škoda, počasí opět nepřálo. Jako když jsme ho stěhovali poprvé, to pro změnu chumelilo.

Muži v akci

Piano během akce

Žádné komentáře: