úterý 7. srpna 2012

Opravy a přípravy

Minulé dny a dnešek byl ve znamení všemožných oprav a příprav na budoucí akce. Asi nejdůležitější z nich je snížení pouzdra na posuvné dveře mezi vstupní chodbou a obývacím pokojem dle požadavků firmy dodávající interiérové dveře. Tedy alespoň doufám. Technik Boulitu se na stavbě zastaví ještě jednou, aby novou pozici pouzdra zkontroloval a vyřkl finální verdikt. Aktuální pohled na pouzdro není nijak lichotivý, bude potřeba ještě nějaké to úsilí, aby se vše vrátilo ne do původního, ale požadovaného stavu.
Druhou změnou je zkrácení šířky interiérových parapetů, o čemž jsem psal minule. Všechny byly dnes sundány, jejich šířka upravena a zítra se opět vrátí na svá určená místa. S oknaři jsme zjistili, že polovina problému byla v jejich šířce a druhá v lenosti zedníků, kteří nedostatečně vyčistili prostor pod okny a nezasunuli tak parapety zcela. I proto byly nadměrně široké.
Dnes také byla v technické místnosti položena úplně první dlažba v domě. Což je na jednu strana další krok k jeho dokončení, zároveň je to také příprava na nastěhování akumulační nádrže, kotle a dalšího vybavení pro vytápění a přípravu teplé užitkové vody. Zítra se místnost vyspáruje.
Připravil jsem také prostor pro naše brzké stěhování. Konkrétně jsem z práce přivezl třicet palet a ty rozložil na podlahu v dvojgaráži. Na ně v neděli nastěhujeme nábytek z bytu, ze kterého se bohužel musíme vystěhovat dříve, než se nám podařilo dokončit dům. Před finálním nastěhováním do našeho nového domova tak budeme muset provést mezipřistání v Neštěmicích.
Poslední věcí stojící za zmínku je vložení hliníkové lišty do polystyrenu nad místem, kde dvojgaráž navazuje na dům. Vlastně se jedná o první část oplechování, jehož účelem bude přerušit tok vody po zateplení domu a jejímu průsaku do vnitřku dvojgaráže. Co nevidět přibude i zbylá část na bocích a přední části dvojgaráže.

Pouzdro na posuvné dveře muselo být samo posunuto

První dlažba v domě

Úkol zní jasně: voda nesmí projít!

Žádné komentáře: