pátek 17. srpna 2012

Ke startu připravit

Včera jsme udělali finální rozhodnutí týkající se barev stěn v interiéru a nakoupili vše potřebné. Mimo krycích plachet a papírových pásek také 25 litrů penetrace a kolem sto litrů barvy. Mělo by to být zhruba 90 % toho, co bude potřeba, chybějící se dokoupí podle skutečnosti. Přeci jenom je lepší dokupovat, než se divit kolik toho přebývá a zbytečně utápět peníze v něčem, co není potřeba.
A tak jsme se dnes vydali na pozemek připravit všechno na skutečný start malování. Už od rána probíhal velký úklid podlah od největších nečistot, aby se po malování neprášilo a nově natřené stěny nebyly hned špinavé. To měla na starosti moje lepší polovička a musím říct, že jí to šlo opravdu od ruky a udělala velký kus práce. Nejdříve celý dům zametla a posléze ještě vyluxovala. Zabralo jí to celý den, ale výsledek je perfektní.
Já jsem po práci cestou naložil ještě kámoše a šli jsme na věc také. Začali jsme až v půl čtvrté tím, že jsme nejdřív z domu vynesli veškeré haraburdí a nepotřebný nepořádek v igelitových pytlích do dvojgaráže. A že toho nebylo málo! Potom jsme zbývající věci srovnali doprostřed obývacího prostoru, sundali vypínače a zásuvky a začali zakrývat krb. Když byl kompletně oblepený, vrhli jsme se na okna a francouzské dveře v přízemí. Jedno po druhém mizely pod krycími igelitovými plachtami. Začali jsme v kuchyni a postupně se přesouvali dál a dál. Poté podkroví a stále dokola.
Zabralo nám to ve dvou celkem pět hodin, takže jsme i s přestávkou na večeři skončili téměř za tmy v půl deváté večer. Důležité však je, že mise byla splněna: veškeré potřebné práce plánované na dnešek byly dokončeny a všechno je připraveno na zítřejší ostrý start. Nejdříve jedna vrstva penetrace a poté dvě vrstvy malby. Celkem zhruba 1 650 m2. Už se fakt těším...

Všechno potřebné pěkně na hromadě

Pláštěnku dostala i krbová vložka

Za pár dní to tady bude hrát barvami

Žádné komentáře: