úterý 21. srpna 2012

Aby bílá bílá byla

Od soboty jsme se zostra vrhli na zkrášlování vnitřních omítek a k dnešnímu dni je již jasně viditelný postup. Co se tedy událo? Celá sobota a kus neděle padl na nátěr celého domu penetrací. Stropy jsme vzali jednou, stěny pro jistotu dvakrát. Na obalu bylo totiž napsáno, že při ředění 1 : 3 vyjde obsah na 100 m2, my jsme z něj však natřeli metrů zhruba 250. Nedalo mi to, a tak jsme si to zopakovali. Sichr je sichr.
A pak už se šlo na barvy. Během neděle jsme stihli první vrstvu na stropy. Spodní patro jsme natírali rovnou Primalexem Arctic, v podkroví sádrokartony Primalexem Struktura. Ta měla za úkol vytvořit na nich právě tu strukturu, aby to vypadalo jako vyštukované. Víc se toho o víkendu už opravdu stihnout nedalo, končili jsme pokaždé v osm hodin večer, a to s absolutně minimálními přestávkami. Během pondělí a úterý jsem poté natřel bílou barvou druhou vrstvu na stropy a první, někde už druhou na stěny. Počítám, že zítra stihnu zbytek a tím pádem už bude bílé všechno, co bílé být má. Pak už přijdou na řadu další barvy, snad to konce týdne stihnu.
Mimo to v pondělí dorazila sanita a část obkladů a dlažeb. Zbytek (snad už!) přivezou ve čtvrtek, od pátku nastupují obkladači a také elektrikáři dokončit svou práci.

Bílé stropy dole...

... bílé stropy nahoře

Žádné komentáře: