středa 29. srpna 2012

Obklady a dlažby

Interiérové malby jsou hotové, můžou tedy nastoupit obkladači a dodělat další část pokrývek podlah a stěn. Zbytek obkladů a dlažeb podle avíza dorazil v pátek, řemeslníci ovšem až v pondělí. Ten den se stihla položit dlažba v kuchyni a ve spíži, plus část obkladů na spodním WC. Včera se v práci pokračovalo a v podstatě se dodělala započatá toaleta. Plus část té v podkroví. A tak to půjde stále dál a dál, až nakonec budou obklady a dlažby hotové. To je v plánu maximálně do konce příštího týdne, možná se to ale stihne dřív. Prioritní je však kvalita, bude-li to trvat o pár dní déle, tak z toho střílet nebudeme.
Zároveň se vyzdila nika pro sprchový kout a začala se montovat sanita v koupelně. Přesně podomítková baterie do sprchy. Elektrikáři také namontovali na zásuvky a vypínače všechny krytky, které namontovat šly, některé čekají na dokončení až po instalaci kuchyně, dodělání obkladů a podobně. Ve dvojgaráži se natahaly další metry drátů. Jedny vedou směrem k budoucím pohonům garážových vrat a budou zajišťovat jejich napájení, jiné od nich k zabezpečovacímu systému. Ty budou mít na starosti komunikaci mezi těmito zařízeními. Hotová je také příprava pro zásuvky na 220 a 380 V. To by bylo uvnitř všechno, další kroky jsou podnikány také venku.
Dělníkům se podařilo najít vodovodní a kanalizační skruž před domem, což se bagristovi nevydařilo. Není se také co divit, když hledal někde jinde... Také za domem se ke slovu dostal krumpáč s lopatou. Začaly se kopat základové pasy pro opěrné zdi, terasa tak získala zase o něco přesnější obrysy. Možná se stihne dokončit ještě v takovém termínu, že si jí budeme moci užít ještě letos. To by bylo prima.

Hnědá se na toaletu hodí

Sprchový kout už získal tvar

Oči země živitelky

Zemní práce menšího charakteru

Žádné komentáře: