čtvrtek 19. července 2012

Výročí

Tramtadadááá, dnes je to přesně rok, co jsme začali stavět. Tedy přesně rok, co jsme začali bagrovat, čímž celá akce s názvem stavba domu prakticky začala. Samozřejmě tomu předcházela spousta akcí, hledáním pozemku počínaje, přes tvorbu projektu, výběr firmy až po stavební ohlášku. Takže za sebou máme a to včetně zimní stavební přestávky 366 stavebních dní (letošní rok byl přechodný). Myslím, že jsme se dostali poměrně daleko a i když bude samotný závěr možná ten nejtěžší, nebude dlouho trvat a budeme se stěhovat. Tak dost samochvály, jak to vlastně na stavbě vypadá?
Změny se udály pouze venku, pokud se to tak dá pořád říct. Vnitřní stěny dvojgaráže jsou potaženy perlinkou, byly začištěny otvory pro vrata a na střechu přibyla nová vrstva izolace. Má stejnou barvu jako střecha domu, ale to je jedno, protože na ní stejně přijde ještě kačírek a vidět to nebude. To je ze stavební části za poslední dva dny všechno.
V plánu jsem měl také dvě schůzky na pozemku. První byla s dodavatelem kuchyní, jejíž zaměstnanci přijeli zaměřit prostor pro budoucí kuchyňskou linku. Rozměry jsou v pořádku, vejde se nám všechno, co jsme naplánovali během schůzek u nich v kuchyňském studiu pomocí počítačového programu. Realita se tudíž tentokrát setkala s plánem. Ba co víc. Během měření rovinatosti podlah, stěn a pravých úhlů v prostoru kuchyně jsme zjistili, že je všechno opravdu perfektní. Bez nadsázky. Požádal jsem řemeslníky i o přeměření dalších prostor a podlahy jsou naprosto rovné, stropy také. Rozdíl výšky v protilehlých koutech obývacího prostoru 3 mm! Pravé úhly jsou opravdu pravé, parapet okna na centimetr přesně. Super.
Druhá schůzka byla s podlahářem, abychom potvrdili, či vyvrátili mojí domněnku, že je krb postavený nakřivo. Tedy ne sám o sobě, ten je naprosto rovný, ale nakřivo k okolním zdem. To by se samozřejmě negativně projevilo při pokládání dřevěné podlahy tím, že by spáry nenavazovaly v pravém úhlu, ale byla by na nich tato křivost vidět. Naštěstí tomu tak není, od vzdálenější zdi jsou rohy krbu oba nastejno, k bližší je rozdíl cca 8 mm. To je ještě stále v normě a vidět to nebude. Krb se tedy bourat a stavět znovu nemusí. Hurá. Takže dvě dobré zprávy k dnešnímu výročí, co víc si přát?

Dočasně má dvojgaráž stejnou barvu střechy jako dům

Povrchy uvnitř naopak získávají finální podobu

Žádné komentáře: