sobota 7. července 2012

Dvojgaráž a krb

Ačkoliv by se mohlo zdát, že zdánlivě nesourodá dvojice z nadpisu dnešního blogu nemá nic společného, není to tak. Bez dlouhého napínání hned prozradím, co je spojuje: na těchto dvou součástech domu se od posledního příspěvku něco změnilo.
Dvojgaráž zase o něco povyrostla, tentokrát už do své finální výšky 3 metrů. Šířku 6,5 metru a hloubku 5 metrů měla už od samotného počátku zdění, všechny rozměry jsou tedy dosaženy. Také na podlaze už se začalo pracovat, celý vnitřek pokryl beton, na který samozřejmě přijde ještě finální úprava. Ani spádování ještě není ideální, voda se drží u domu, a to není dobře. Na čem se ještě nezačalo pracovat, je střecha, Dorazily však už trámy, takže i tahle fáze bude co nevidět započata.
Také práce na krbu jsou zhruba v polovině. Už dříve byl krb usazen do finální polohy a zapojen na komínový systém. Ve čtvrtek pak byl zapojen na topný systém změtí měděných trubek. Jedna povede studenou vodu dovniř. druhá teplou ven, třetí a čtvrtá slouží jako bezpečnostní smyčka v případě, že by se krb přehřál. Jejím smyslem je přivést do krbu více studené vody a ochladit jej. Pak tady máme ještě bezpečnostní ventil a další důležité součásti. Zkrátka je to hotové. V pondělí se na místo činu opět vrátí krbaři, aby udělali obestavbu a tím budou dílo zvané krb hotové.
Na závěr bych si ještě postěžoval na počasí, které stejně jako vloni není zrovna dvakrát ideální. Zatím nám v ničem každodenní deště nebo spíše přívalové lijáky nevadí, ovšem v nejbližších týdnech bychom rádi dokončili terénní úpravy kolem domu a ty se v rozbláceném jílu bohužel dělat nedají. Budu proto doufat, že se příroda umoudří a všechno dobře dopadne.

Dvojgaráž už má své konečné rozměry

I vybetonovanou podlahu, spádování ale zatím není ideální

Kdo se v tomhle má vyznat?

Žádné komentáře: