úterý 24. července 2012

Stěhování začalo

Ano, ano, je to přesně tak, jak hlásá titulek. Právě dneska jsme se začali stěhovat. Ale abych to uvedl na pravou míru, začali jsme tím, že jsme přesunuli prvních pár krabic našich věcí z bytu do domu. Takže se nejedná o žádné opravdové stěhování v pravém slova smyslu, spíš tím byl proces přesunu započat. Postupně vždycky při cestě na pozemek do auta naložím pár krabic věcí, které nebudeme aktuálně potřebovat a odvezu je s sebou. Snad se nám tím podaří znatelně snížit počet předmětů až přijde ten skutečný den D a bude potřeba přestěhovat všechno včetně nábytku. Takže dneska jsme přestěhovali první várku, protože jsem se jel podívat na stavbu, co se tam od minule událo.
Věděl jsem, že v pondělí byly dodělány rozvody kabelů pro pohybové a požární čidlo také v dvojgaráži a natažen drát také ke středovému sloupku, kde bude v budoucnosti klávesnice zabezpečovacího zařízení. To nebylo zas až tak složité, dráty byly vytaženy z domu do prostoru dvojgaráže, takže je stačilo po trámech dotáhnout tam, kde je potřeba.
I druhá změna se udála v přístřešku pro automobily. Dělníci začali pokládat finální vrstvu betonu, která ale není zas až tak finální. Na ní samozřejmě přijde skutečná finální vrstva, a to dlažba nemrznoucí, venkovní. Beton musí být vyspádován tak, aby voda odtékala z prostoru dvojgaráže ven, přeci jenom nebudu pucovat pneumatiky pokaždé, když venku zasněží. Zatím jsou hotové okrajové části, finalizace přijde během následujících dní.

Také dvojgaráž bude zabezpečena proti vetřelcům a požáru
Beton postupně zakryje celou plochu dvojgaráže

Žádné komentáře: