pátek 13. července 2012

Před dokončením

Práce na krbu pokračují podle plánu, to znamená, že je těsně před dokončením. K dnešnímu dni je kompletně hotová obestavba, ta je celá a to včetně komína natažená v perlince, jsou připraveny otvory pro obě mřížky, zabudovaný inspekční otvor, napojení na komín, na přívod vzduchu... Abych to zkrátil chybí pouze horní žulová deska a ze stejného materiálu zhotovený parapet pod krbovou vložkou. Toto bude doděláno v neděli, přestože bylo jméno tohoto dne odvozeno od slova nedělat. Bude tím však splněný slib dokončení do konce týdne, což je chvályhodné.
Mám trochu obavu, že krb není úplně v úhlu devadesáti stupňů k postranním stěnám. Důvod je nejspíše v tom, že už samotný komín byl trochu pootočený a tato nesrovnalost ze začátku se přenášela skrze všechny následující práce. Těžko říct, zda je moje domněnka správná, každopádně tím, že je krb mírně otočený, může dojít k tomu, že na něj prkna dřevěné podlahy nebudou navazovat také v úhlu devadesáti stupňů a na pohled to nebude moc pěkné. Ale nebudu malovat čerta na zeď a počkám na to, jaká bude realita.
Před dokončením je také dvojgaráž, i když zde je práce o poznání více. Od minule přibyla hydroizolace na střeše, která je v podstatě hotová a polystyren již dříve zakrývající zadní stěnu navazující na dům byl sám pokryt perlinkou. Do dvojgaráže tedy už od nynějška neprší, máme tudíž o 32,5 m2 víc prostoru, kde lze spočinout suchou nohou. Zcela jistě nezůstane dlouho ležet ladem a i když nevlastníme dva automobily, určitě se najde dostatek materiálu, který ho zaplní.

Už nyní je jasné, že krb bude opravdovou dominantou

Stejně jako na podlaze, i na střeše je potřeba hydroizolace

Polystyren na zadní stěně zabrání větším škodám při nedobrzdění...

Žádné komentáře: