pátek 5. října 2012

Nic se neděje

Poslední dobou se dokončovací práce na stavbě poněkud zadrhly. Přestože všechno potřebné – od elektrických zásuvek přes akumulační nádrž až po lešení – je už na místě, není nikdo, kdo by dodělal, co je potřeba. Bez čtyř dvojzásuvek v kuchyni a světel na půdě dokážeme bydlet, je ale trochu hloupé, že tyhle malé prácičky stále nejsou hotové. Horší je to samozřejmě s akumulační nádrží a dokončením topného systému. Bez teplé vody a tepla se prostě bydlet nedá. Takže nezbývá než čekat, až se ledy pohnou.
Do toho se neustále opakují situace, kdy přijedou řemeslníci a místo posledních pěti procent, které chybí k dokončení, udělají procenta dvě. Nadělají nepořádek, takže úklid předchozího dne je k ničemu. Uklidí se znova a pak opět přijedou a udělají další dvě procenta... A tak pořád dokola. Opravdu nechápu, co je vede k tomu, že se k nám chtějí neustále vracet.
Termín nastěhování ovšem stále platí. Září sice už nestihneme, říjen je ale pořád možný. Opravdu už si nedovedu představit situaci, že ani během měsíce by se nám nepodařilo přemístit se.

Lešení zatím leží na zemi

Akumulační nádrž zatím stojí nezapojena

Žádné komentáře: