středa 10. října 2012

Finální úpravy

Ledy se přeci jenom hnuly a práce na finálních úpravách jsou opět v plném proudu. Uvnitř se elektrikářům podařilo dokončit jejich misi, to znamená, že byly domontovány poslední čtyři dvojzásuvky v kuchyni spolu se světlem nad kuchyňskou linkou. Také na půdě přibyla dvě světla, v každém štítě jedno. Tím bychom měli mít v domě elektrorozvody hotové, nějaké drobnosti nás ještě čekají ve dvojgaráži.
Dnes měli přijet také truhláři namontovat vestavěné skříně, jako obvykle si však našli nějaký důvod, proč nepřijet. Začínám toho mít tak akorát dost, v telefonátu jsem majiteli oznámil, že pokud nepřijedou zítra, tak ať už nejezdí vůbec. Jednat s firmou HR interiéry je opravdu jen pro silné nátury, je potřeba se obrnit trpělivostí a zatnout zuby.
Největší část prací se tak odehrává již mimo dům. A to nejen proto, že řemeslníci nepřicházejí, ale také proto, že uvnitř chybí už opravdu pouze pár drobností. Ve dvojgaráži přibyly nové trámy, směřující kolmo k těm, jež zde už jsou. Budou mít za úkol pomáhat nést váhu kování garážových vrat a na něj připevněných motorů pro jejich pohon. Na trámech jsou také už profily, na ty zase přijdou namontovat sádrokartony tvořící strop dvojgaráže. I tady se tedy blížíme do finále.
Také práce na fasádě jsou v plném proudu. Východní stěna domu už je napůl hotová, zítra bude dokončená a lešení se posune na jih. Tady jdou práce podle plánu a není si na co stěžovat. Příjemným bonusem je také zkulturnění vstupu do domu. Vznikly improvizované schody zpevněné štěrkem, nemusíme se proto už plahočit v blátě, nebo při výstupu k domu balancovat na paletách. Super.

Kuchyň je po dnešku konečně kompletní
Sbohem, palety! Již vás netřeba
Na východě už je fasáda napůl hotová

Žádné komentáře: