sobota 20. října 2012

Fasáda je hotová

Včera se dělníkům podařilo dodělat fasádu na celém domě, dokonce i na dvojgaráži. Bez fasády zůstává pouze její přední část, která bude obložena dřevem. To už se ovšem nebude realizovat letos, stání pro automobily bude dokončeno až příští rok. A protože bylo složeno už i lešení, mohl jsem dnes krásně zdokumentovat výsledek ze všech stran a úhlů.
Přesto se ani tato fáze neobešla úplně bez zádrhelů, zaplaťpánbůh jsou však jednoduše řešitelné. Za prvé měla být barva fasády na dvojgaráži stejná jako barva budoucích vrat a oddělit tak její hmotu od hmoty domu (hmota je architektonický název, pozn. aut.). To se jednoduše napraví přemalováním současné barvy. A za druhé o čemž jsem se zmiňoval už minule se při montáži venkovních parapetů zjistilo, že jeden do ložnice je o půl metru kratší. Respektive se spíše zjistilo, že nějaký chytrák dříve uřízl delší parapet a teď zbyl jeden kratší. Je sice zvláštní, že mu nebylo divné, že řeže půl metru, ale faktura i dodací list sedí a navíc je na zbylém kusu napsáno „pokojík“ místo „ložnice“. Očividně tedy měl přijít někam jinam. Takže se objednal nový, otázkou zůstává, kdo to zaplatí.
Pátek byl nejspíš šťastný den, také truhláři se ozvali, přijeli a začali montovat to, co mělo být hotové už před měsícem. Jmenovitě se jedná o finalizaci všech tří šaten a vstupní chodby a polic do spíže. Seznam chybějících věcí se tak zmenšil na šuplíky do nočních stolků a úchytky na skříňky pod umývátka pod WC. S tím už se ale dá žít.

Decentní bílá zepředu...

... stejně tak zezadu

Vstupní chodba je připravena na první hosty

Tohle všechno se jednou zaplní

Žádné komentáře: