sobota 13. října 2012

Jedeme dál

Přestože se nám podařilo získat souhlas s užíváním domu, stavební práce neutichají. Čeká nás totiž to samé ještě v případě dvojgaráže. Hlavní aktivity se proto přesunuly sem a intenzivně se pracuje na dokončení hrubé stavby přístřešku pro čtyřkolé kamarády. Aktuálně zrovna na stropu ze sádrokartonu a na vnitřních omítkách. V druhém případě dokonce na několika frontách, aby se práce pokud možno co nejvíce urychlily. Dá se říci, že jsme zhruba v jedné třetině, do konce října však mají dorazit garážová vrata a do té doby bych rád ještě i vymaloval. Počasí je však čím dál tím horší, resp. chladnější, takže doufám, že to vyjde.
Také uvnitř se cosi odehrává. Už před několika dny byly připevněny poslední zařizovací předměty v koupelně, včera se také podařilo truhlářům pověsit boční skříňku a namontovat na ni úchytky. Koupelna je tedy po včerejšku už kompletní, další věci se bohužel truhlářům už tolik nedaří. Hotová je rodičovská šatna, ostatní – ať už obě šatny dětské, vstup nebo spíž – jsou dokončené napůl, či vůbec. Původně plánovaná práce na jedno dopoledne tedy očividně nejde stihnout ani za dva dny.
Od čtvrtka se v domě už topí, takže je v něm příjemné teplo. Zatím to nijak nepřeháníme, dům se pouze temperuje. Bohužel se nějak nedaří dodat teplou vodu, a to i přesto, že teploměr akumulační nádrže ukazuje 55 °C. Nevím, kde je chyba, je ale potřeba jí co nejdříve odstranit. My pravidelně pracujeme na opravných malířských pracích a úklidu, který je vzhledem k tomu, že do domu neustále někdo courá, aby dokončil svých posledních pár procent, dost těžký.

Do konce října (snad) bude hotová i dvojgaráž

Bohužel si totéž netroufnu napsat o šatnách

Až na teplou vodu už nám v koupelně nic nechybí

Žádné komentáře: