sobota 21. dubna 2012

Ústřední vytápění

Elektrikáři téměř dokončili svou práci, rozvody jsou hotové i v kuchyni a dráty byly zavedeny i mimo dům, a tak je poslední dny vystřídali opět zedníci. Ti zadělávají všechny drážky vysekané pro rozvody elektřiny, vody a kanalizace. Zejména však kvůli elektrikářům mají práce dost, ale dnes už to uvnitř domu opět vypadá zase jako stavba, nikoliv jako zbořeniště. Bohužel ne všechno udělali elektrikáři dobře, takže se nejspíš bude bourat znova. Minimálně se budou sundávat všechny provrtané sádrokartony, aby mohla být zalepená parotěsná páska pod nimi, která byla bohužel provrtaná taky. Ale o tom jsem psal už minule.
Další důležitou změnou je započetí prací na ústředním vytápění. Neplést prosím s topením ústředním, na nějž jsme (téměř všichni) zvyklí z panelových domů. Přídavné jméno ústřední v tomto případě znamená, že všechny místnosti jsou vytápěny z jednoho místa a nemají tedy každá svůj lokální zdroj tepla. Nepodařilo se nám tudíž napojit se na lokální teplárnu, která by nám dodávala teplo a teplou vodu. Bohužel. Budeme si muset topit sami. Prozatím je téměř hotové podkroví, všechny radiátory už jsou na místě dle projektu a rozvody jsou před dokončením. Zítra by se mělo pokračovat také v přízemí.
Dále přibyly zarážky po obou krajích půdního prostoru. To aby předměty, které se tady budou skladovat, náhodou nepřepadly přes okraj. OSB desky totiž nejsou kvůli střešním trámům až k samotným krajům půdy. Dorazilo také druhé pouzdro pro posuvné dveře. Bude zabudováno do příčky mezi chodbou a obývacím pokojem a velikost jednokřídlých dveří bude 120 cm.

Všechny radiátory už jsou na místo dané projektem
Zarážky na půdě zabrání přepadnutí předmětů
Zde bude vývod vody a elektřiny mimo dům

Žádné komentáře: