sobota 24. března 2012

Vnitřní omítky

Dnes jsme letos poprvé vytáhli kola ze sklepa a poté co prošla rychlou servisní kontrolou a prázdné duše byly nahuštěny, jsme se vydali na výlet na pozemek. Počasí se vydařilo, takže na cyklostezce byla ohromná spousta dalších lidí, které slunce vytáhlo od televizí. První překvapení nás čekalo hned po příjezdu, když jsme zjistili, že před domem stojí automobil. Zevnitř byly slyšet zvuky, takže to znamenalo, že se překvapivě pracuje i o víkendu, což doposud nebylo pravidlem.
Třetím překvapením byl nezvykle vysoký počet zedníků. Mě se jich podařilo napočítat šest (ale mohlo jich být i víc), takže také v domě bylo narváno. Pracovali na vnitřních omítkách v podkroví, které byly v době naší návštěvy hotové zhruba z 80 %. V obou dětských pokojích i ložnici kompletně, dělalo se na těch v šatnách a koupelně.
Hotové jsou také rozvody kanalizace v obou patrech, co nevidět přibudou také rozvody vody. Elektřina a zabezpečovací systém přijdou na řadu až později.
Čtvrtým, posledním a bohužel nemilým překvapením je zjištění, že francouzské dveře vedoucí z obývacího pokoje na zahradu jsou nejspíš vadné. Otevřou-li se totiž o více než 90°, zobáčky uprostřed vypadnou ze svých kovových pouzder přišroubovaných na rámu a nemůžou se vrátit nazpátek. Když se tedy dveře opět zavřou, jsou na nich místo v nich, a tak jsou dveře uprostřed prohnuté. Vzhledem k tomu, že v této poloze byly několik dní, deformovaly se s největší pravděpodobností trvale. Když jsem totiž kovová pouzdra odšrouboval, zůstaly dveře vyboulené a nedoléhaly k rámu. Pokud se má obava potvrdí, bude to po rozbití čtyř oken ve výrobě a dvou během dopravy další oknařský problém, což je na můj vkus už trochu moc.

Rozvody kanalizace jsou hotové
Omítky ještě ne úplně, ale většina už ano

Žádné komentáře: