středa 21. března 2012

Pískoviště v obýváku

Dnes jsem se na pozemku setkal se stavbyvedoucím, abychom projednali některé záležitosti týkající se následujícího postupu. Během projednávání jsme prošli celý dům od přízemí až po střechu, a to doslova. Poprvé po zaklopení podkroví sádrokartonem jsem se podíval na půdu, která tím vznikla. V budoucnosti bude sloužit jako jeden velký odkládací prostor s celkovou plochou téměř 80 m2. A když už jsem tam byl, podíval jsem se samozřejmě také jediným střešním oknem (vlastně spíš výlezem ke komínu). Musím říct, že je to docela výška.
Od mojí poslední návštěvy v neděli přibyly otvory ve stropu mezi patry. Největším povede komín od krbu, zbylými dvěma rozvody vody a kanalizace. Potrubí bude zasekané do zdi, což už je také připraveno. Zítra totiž přijdou řemeslníci natahovat trubky.
Dorazil také materiál na vnitřní omítky, hlavně cement a spousta písku. Dělníci ho naváželi z prostoru pro parkování aut před domem dovnitř, takže se nám obývací pokoj proměnil v jedno velké pískoviště. Valná část by opravdu mohla sloužit jako dětské hřiště a zbytek zabrala míchačka, pytle a další materiál. Je tam teda zase trochu těsno, ale to by nemělo dlouho trvat. Tak si tak říkám, co už jsme všechno naším obývákem prošlo. To máte cihly, překlady, polystyren, lepidlo, hydroizolace, písek, cement, sádrokarton, střešní tašky, armatury, trámy...

Pohled ze střechy na zahradu
Odsekáno, připraveno
To by se stavěly bábovičky!

Žádné komentáře: