neděle 11. března 2012

Příčky a sádrokartony v podkroví

Přestože byly tento týden v Ústí jarní prázdniny, na pozemku se nezahálelo a pokračovalo se dál. Veškerá stavební aktivita se přesunula dovnitř, takže už není tolik závislá na počasí, což je samozřejmě dobře. Na druhou stranu už ale nejspíš nebude pokrok tolik viditelný jako doposud, kdy dům rostl ze země a pak dál do výšky. Záměrně píšu v budoucím čase, protože pokrok tohoto týdne viditelný je.
Dům dostal totiž svou finální podobu i uvnitř. Mám na mysli zejména příčky v podkroví, které ho rozparcelovali na jednotlivé části. Nyní jsou hotové zhruba z 90 %, chybí pouze části mezi obytnými místnostmi a šatnami, ostatní jsou kompletní. Dokončení bude záležitostí následujících dní. Jednotlivé pokoje už jsou tedy dané a můžeme krásně plánovat jejich vybavení bez toho, abychom se domnívali, jak bude ta či ona zeď dlouhá nebo místnost vysoká.
Druhou velkou změnou je totiž kompletní montáž sádrokartonů v podkroví. Zelené do mokrých místností, bílé do těch zbylých. Máme tedy kompletní strop, takže už si nemusíme představovat ani výšku pokojů. Z hlavních součástí chybí už jenom schodiště, do podkroví se stále musí po žebříku. I tohle by se však mělo co nejdříve vyřešit.
I když je do dokončení samozřejmě ještě dlouhá cesta, nepřestáváme se držet plánu, v němž se stěhujeme v říjnu. Doposud však dům slouží jako velké skladiště všeho možného, od potřebného materiálu, přes ten určený na výměnu (špatně objednaná vata), až ke stavebnímu nepořádku určenému na vyhození. Na bydlení to tedy ještě není.

Příčky v podkroví jsou už téměř kompletní
Sádrokartony už hotové jsou
Místo bydlení se tu zatím skladuje

Žádné komentáře: