sobota 3. prosince 2011

Stavba krovu

Dnes jsme si udělali výlet do Velkého Března na pozemek. Za prvé bylo docela teplo a dokonce začalo svítit sluníčko, a za druhé měla být stavba krovu v plném proudu, takže jsem chtěl udělat pár fotek. A opravdu krov je téměř hotový, také oplechování konců je na svém místě a podle posledních informací by se zítra měla začít osazovat střešní krytina, která už je složená na pozemku.
Když člověk vyleze po žebříku do druhého patra, hned ho překvapí krásná vůně čerstvého dřeva, takže si na chvilku připadá jako v lese. Druhým pozitivem nového krovu je to, že si díky němu už lze jednoduše představit budoucí kontury druhého patra, jeho výšku a celkový tvar. Tam, kde doposud bylo pouze nebe, jsou už od teď jasné hranice.
Od mé poslední návštěvy došlo k vývoji i jinde než na střeše. Podařilo se také dozdít okenní a dveřní otvory na velikosti dané projektem (příp. dle našich dodatečných požadavků, které vyvstaly během posledních dnů a týdnů), nic už tedy nebrání tomu, aby byly zaměřeny a okna s dveřmi poslány do výroby. Poslední větší změnou je dodělání drenáží okolo domu do finální podoby.

Krov už je na svém místě

Tvar domu už je kompletní

Hotové jsou také drenáže okolo domu

Žádné komentáře: