čtvrtek 8. prosince 2011

Střecha je hotová

Na základě telefonátu od stavbyvedoucího byla dnes dodělaná střecha. Neváhal jsem tedy a hned po práci jel udělat kontrolu odvedené práce. Že je střecha kompletní, bylo samozřejmě patrné hned na první pohled. Je potřeba si domyslet ještě chybějící komín a klempířinu, ale důležité je, že je hrubá stavba zakrytá na zimu. Proti původnímu plánu jsme tedy ve skluzu osm dní, což je ovšem s ohledem na počáteční problémy, které jsme měli během bagrování a stavbě základů, v pohodě. Zima letos ještě pořádně nezačala, takže týdenní překročení termínů nehraje roli.
Co mě zarazilo jako první, bylo, že tašky nebyly položeny s vazbou, ale nad sebou. Vzhledově to nevypadá špatně, ale měl jsem obavu o funkčnost. Stavbyvedoucí mě ujistil, že je to takhle v pořádku, že lze tento druh krytiny pokládat dvěma způsoby. Dobrá tedy. Udělám ještě několik fotografií zvenku i zevnitř pro dokumentaci postupu stavby a měli bychom mít padla.
Hrubá stavba je totiž tímto hotová, plán splněn a na řadě je letos už jenom zazimování. Pokračovat se bude zase na jaře příští rok.

Skladba tašek je trochu netradiční

Tady ještě chybí komín

Střešní výlez ke komínu

Žádné komentáře: