pondělí 5. prosince 2011

Difúzní fólie a laťování

Před mikulášskou nadílkou u švagra jsme se cestou k němu stavili i na pozemku. Kompletace střechy i přes mírnou nepřízeň počasí plynule pokračuje, takže nám ode dneška už do domu nenaprší. Podařilo se totiž natáhnout difúzní fólii a také latě už jsou na svém místě. Pokud by vás zajímalo, co že je to ta difúzní fólie, tak vězte, že se jedná o „pojistnou hydroizolaci, která umožňuje prostup vlhkosti z interiéru do provětrávané mezery od okapu k hřebeni a zabraňuje případnému zatečení vody do tepelných izolací při poruše krytiny nebo při kondenzaci vzdušné vlhkosti pod krytinou.
Provedlo se také vyzdívání atik, aby byly vyšší. Jedná se pouze o designovou záležitost, každopádně by měl dům vyjma dobrých technických vlastností mít i nějaké vlastnosti řekněme estetické, aby se při pohledu na něj člověku nechtělo brečet.
Jestli počasí dovolí, bude se od zítřka pokládat střešní krytina, což by mělo trvat zhruba jeden až dva dny. Pak bude střecha hotová, možná se ještě stihnou udělat nějaké další práce, jako například příčky, ale to se ještě uvidí. Každopádně se stavba zazimuje a pokračovat se bude až na jaře. Zatím to vypadá, že opravdu poslední aktivitou na stavbě v letošním roce bude zaměření stavebních otvorů pro potřeby výroby oken a dveří.

Laťování dokončeno, vyzdívání atik téměř dokončeno

Ode dneška nám do domu neprší

Žádné komentáře: