sobota 5. listopadu 2011

Kontrola před betonáží stropu

Pokládka stropu prvního patra včetně veškerého armování je kompletně hotová, dnes proto proběhla kontrola před jeho betonáží. Na pozemku jsem se ovšem setkal pouze se stavbyvedoucím, můj dozor se totiž bohužel doma zotavuje po operaci. Protože se nemohl dostavit osobně, domluvili jsme se na tom, že všechno náležitě zdokumentuju a fotky mu pošlu ke kontrole emailem. Snažil jsem se proto všechno co nejvěrněji a z několika úhlů zachytit, často se na fotografiích objevil také metr, aby byly patrné rozměry.
Zítra mi pošle svůj komentář a případné požadavky na opravy, které se budou realizovat během pondělí. Na úterý 8:00 hodin už je objednané všechno potřebné na vylévání stropu. Doufejme tedy, že počasí vydrží a podaří se všechno dotáhnout zdárně do konce.
A jak to tedy na stavbě vypadá? Přízemí je plné podpěr stropních nosníků, které mají za úkol nést váhu stropu do perfektního zatvrdnutí betonu. Udrží-li se denní teplota na více než 5 °C, měly by zůstat zhruba 28 dní. Tato lhůta se prodlouží o každý den, kdy bude stupňů méně. Horní část stropu je plná železa, kari sítí a jiných armatur, které by ve výkupně hodily nejspíš pěkný balík. Zároveň je však seshora krásný výhled do údolí. Listopadové počasí je sice převážně mlhavé, ale i tak to stojí za to.

Strop přízemí je připraven k betonáži

Podpěry, všude samé podpěry

Železa je tu víc než ve špenátu

Žádné komentáře: