pondělí 24. dubna 2017

Poslední akce

Tak to bychom měli. Dnes se dokončila pokládka dlažby ve dvojgaráži. Finální práce spočívaly v nalepení soklů kolem celého obvodu a vyspárování veškeré plochy. Nyní jeden dva dny počkáme a budeme moci vše opět nastěhovat zpět. Včetně aut. Myslím si, že se vybraná dlažba do dvojgaráže hodí, šedá barva ladí s fasádou a nijak neruší. Jenom doufám, že bude mít delší životnost než původní epoxidový nátěr. Mimo jiné je zátěžová, do exteriéru, mrazuvzdorná a otěruvzdorná, tak snad ano.
Celkově práce na nové podlaze ve dvojgaráži zabraly čtyři dny. Jeden byl předstartovní, kdy se povrch připravoval na pokládku dlažby. Další dva dny zabrala samotná pokládka, kdy se zároveň dlažba spádovala tak, aby voda odtékala pryč. Původní vyspádování nebylo zcela ideální a někdy se voda držela v severozápadním rohu. A konečně celý čtvrtý den trvaly práce dokončovací, zejména vyspárování.
Chvilku to vypadalo, že se poslední akce protáhne, neboť nebylo jisté, že metry koupené dlažby vyjdou. Nakonec se však ukázalo, že moje výpočty byly správné a není potřeba nic dokupovat. Z celkového množství zbyly pouhé čtyři dlaždice, které budou sloužit jako náhradní pro případ, že se některá rozbije.
Tím pádem máme hlavní stavební sezónu letos za sebou. Vlastně nejen letošní. Dnešní den je speciální také tím, že se dokončily veškeré důležité práce na stavbě jako takové. Samozřejmě ještě chybí pár drobností, ty však nelze považovat za natolik důležité, abych se o nich na svém blogu zmiňoval. Různé opravy, úpravy, údržby a další menší či větší akce nás samozřejmě budou provázet neustále.

Po prvním dni ještě něco chybělo
Dnes už však je podlaha kompletní

Někde se pokládka podobala řezbářství

Žádné komentáře: