středa 19. října 2011

První patro je téměř kompletní

V minulém týdnu se toho událo docela dost. Stihli jsme být všichni nemocní, banka se rozhodla konečně začít pracovat (o tom někdy příště v samostatném příspěvku – je toho totiž na román), stavební dozor odjel do nemocnice a do konce roku bude fungovat pouze přes internet a fotografie, počasí se pomalu změnilo z podzimního na zimní. Ranní teploty se pohybují kolem nuly a ani odpoledne to není žádná sláva, většinou kolem 10 °C. Do toho v podstatě každý den zaprší a často fouká studený vítr.
I přesto ale stavba musí pokračovat, a tak se po týdnu stavuji na parcele. Dnes jsem měl schůzku se stavbyvedoucím, s nímž jsem potřeboval probrat nějaké důležité body a při té příležitosti jsem samozřejmě zkontroloval postup stavby a udělal i pár fotografií. Pokrok je opět znatelný, dům utěšeně roste a získává svůj finální tvar. Zdržel jsem se zhruba hodinu a půl a ještě po mém odjezdu v půl šesté se pracovalo.
Jaká je tedy aktuální situace? Na svém místě už jsou všechny překlady (poslední se začínal umisťovat při mém odjezdu), vlastně je hotové skoro celé spodní patro. Podle propočtu chybí na stavbě šest cihel, což není problém, naopak to svědčí o zlepšení logistiky. Ty dorazí a budou usazeny spolu s materiálem na strop, což by mělo být do konce týdne. Začátkem následujícího by se měl strop vylévat a nechávat zatvrdnout. Poté druhé patro, střecha a pro letošek padla.

Kolemjdoucí už můžou vidět hotové spodní patro
Usazování překladu, aneb kluci v akci
Téměř kompletní spodní patro

Žádné komentáře: