středa 9. dubna 2014

Stínidla

Dnes dorazil majitel a jediný zaměstnanec firmy PD okna, která nám dodala otvorové výplně. S těmi jsme doposud náramně spokojení, cílem jeho cesty proto nebyla reklamace či oprava, ale montáž žaluzií, které jsme si u něj objednali. Instalace těchto stínících prvků zabrala téměř celé odpoledne, ale výsledek myslím stojí za to.
Žaluzie jsou různě barevné s ohledem na vnitřní dekor oken a až překvapivě se s ním shodují. S ohledem na skutečnost, že výrobce oken a žaluzií jsou dvě různé společnosti, jsme počítali s horším výsledkem. Také vzorníky, jež jsme studovali před provedením objednávky, neskýtaly moc velkou naději na to, že se budou oba dekory shodovat. Zaplaťpánbůh tentokrát nesoulad mezi vzorkem a realitou hrál v náš prospěch a rozdíly jsou opravdu nepatrné.
S dodaným zbožím jsme proto spokojení, konečně si budeme moci užít více stínu v letních měsících, získáme také více soukromí během celého roku. Přeci jenom naše velké prosklené plochy možná dávaly některým jedincům nahlédnout do našeho soukromí více, než bychom si přáli. Jedinou vadou na kráse je, že na trhu neexistují žaluzie, které by měly různé barvy na rubu a líci stínících listů, při pohledu zvenku se proto jejich barva neshoduje s barvou rámů. My na ně ale budeme většinou koukat zevnitř, tak to snad přežijeme.

Žádné komentáře: