pondělí 19. září 2011

Výsledek druhé etapy stavby

Jak jsem již psal v příspěvku minule, podařilo se nám konečně po hrozných peripetiích dostat stavbu ze země a v sobotu 17. září 2011 byla vylita a dokončena základová deska domu. Druhá fáze stavby je tudíž za námi a nezbývá než se vrhnout na další. Věřím, že hrubá stavba bude o poznání jednodušší, protože už nebude tolik ovlivňovaná rozmary počasí. Ne zcela, samozřejmě, ale už ne v takové míře. Kritické bude zejména vylévání stropu. Dlouhodobá předpověď ale hovoří o babím létě, takže snad se podaří naplnit letošní plán a dostat dům pod střechu a zazimovat.
Když už píšu o počasí (pokolikáté už?!), musím také zmínit to, že od neděle opět začalo pršet, takže se všechno stihlo jen tak tak. Mělo by se ovšem jednat o poslední týden s deštěm, počasí se poté má začít zlepšovat. Tentokrát je ale špatné počasí paradoxně k užitku, déšť totiž pomáhá kropit beton, který snad díky tomu nepopraská.
Bohužel jsem se na pozemek dostal až dnes, fotky nejsou proto sobotní, ale pondělní. Všechno bylo zmoklé a zem opět rozbředlá. I tak mi to ale nedalo, abych si desku i v dešti neobešel kolem dokola a nenafotil ji ze všech stran. Přeci jenom je to konečně hmatatelný výsledek našeho snažení.

Fotogalerie doprovázející tento příspěvek...
... bude tentokrát trochu nudnější, protože...
... na všech fotkách je prostě základová deska...
... ze všech možných úhlů

Žádné komentáře: